Overslaan en naar de inhoud gaan
Menu

Prijzen webontwikkeling

Hoeveel kost een website?

Bij een verkennend gesprek wordt vrij snel gevraagd naar de prijs. Begrijpelijk dat u snel wil weten welke kosten hieraan verbonden zijn. Maar hier is zo vroeg in het proces, geen eenduidig antwoord op te geven. De prijzen van websites worden namelijk beïnvloed door meerdere factoren. Een kant en klare website met minder pagina’s, is natuurlijk een stuk goedkoper dan een uitgebreide website waar u zelf makkelijk inhoud aan toevoegt.

Daarnaast is het beter om "het bouwen of vernieuwen van een website" te zien als een dienst, in plaats van een eenmalige aankoop van een product. Een goede website dient immers opgevolgd, onderhouden en indien nodig aangepast te worden.

Toch willen we u een goede indicatie geven van de prijs die u kan verwachten bij een website van 'First Things'.

Webontwikkeling

Overzicht kosten

PRIJS WEBDESIGN

EENMALIGE KOST: €250 - €1000

First things first - een website moet er nu eenmaal goed uitzien. De bezoeker krijgt meteen een positief gevoel tijdens het verkennen van uw site. Een stijlvol ontwerp en ook de overzichtelijkheid van het design zijn hierbij essentieel. Uw website is intuïtief en brengt uw klant snel waar hij moet zijn. 

Als u bijvoorbeeld kamers verhuurt, dan moet het ontwerp hier zo snel mogelijk naartoe leiden. De afzonderlijke webpagina's voorziet de bezoeker van de juiste informatie en zet hem aan tot actie via een zogeheten 'call-to-action' knop. Het ontwerpen van een goed functioneel design vergt tijd. Er zijn twee opties voor een webdesign, wat betreft tijd en budget.

VIA EEN TEMPLATE 
De eerste optie is dat u werkt op basis van een template, of reeds bestaand ontwerp. Het grote voordeel hiervan is dat de prijs voor het ontwerp sterk daalt. Nadeel is dan dat we alle informatie op uw website moeten inpassen binnen deze template. De template bepaalt dus welke informatie we kunnen plaatsen en ook waar. Toch doen ontwerpen die specifiek afgestemd zijn op jouw core business het vaak beter en leiden ze tot meer conversie. Dit kost ongeveer €250.
    
CUSTOM DESIGN
De tweede optie is een ontwerp op maat, beter bekend als een custom made design. Hier vertrekken we van specifieke doelstellingen, aangepast aan uw doelpubliek. Iedere webpagina en 'call to actions' krijgen een doordachte plaats, de ideale oplossing dus. Dit kost dus meer, want een website op maat vraagt meer denk- en ontwikkelingswerk. De prijs van een custom made ontwerp schommelt rond €1000.

PRIJS VOOR HET ONTWIKKELEN VAN DE SITE

EENMALIGE KOST: €900 - €3000

Wanneer vastligt hoe de website eruit ziet, kunnen we starten met de effectieve ontwikkeling, wat het meeste werk vergt. In dit proces bouwen we het design om tot een volledige website, met pagina-inhoud zoals tekst en beeld, links en buttons. Ook hier zijn er twee grote prijsindelingen.

WEBSITE ZONDER CMS
Wanneer uw website weinig informatie bevat en u deze content zelden wil aanpassen is de keuze voor een website zonder 'Content Management Systeem' het beste. In dit scenario ontwikkelen we alle pagina's en plaatsen we ze meteen online. Er is dus geen mogelijkheid om deze achteraf zelf aan te passen. Het voordeel is een lage kostprijs en hele snelle laadtijd van uw site. Het nadeel is dat uw website minder dynamisch is, wat ook iets minder gunstig is voor uw zoekresultaten in Google. De prijs zonder CMS bedraagt gemiddeld €900. 

WEBSITE MET CMS
De meeste websites worden gebouwd met een 'Content Management Systeem'. Dit maakt het mogelijk om vlot de inhoud (tekst, beelden, producten,...) op uw website te beheren. Wanneer u bijvoorbeeld wagens verkoopt, dan wil u vaker auto's toevoegen of verwijderen. Dit systeem geeft meer mogelijkheden, maar kost dan ook meer tijd voor ons om te ontwikkelen. De meeste sites van First Things met CMS hebben een ontwikkelingskost dat schommelt rond de €3.000.
 

PRIJS HOSTING EN DOMEINNAAM VOOR UW WEBSITE

JAARLIJKSE KOST HOSTING: €300
JAARLIJKSE KOST DOMEIN: €30

Om alle data van uw website veilig op te slaan, houden we ruimte op onze servers. Dit is de hosting en hiervoor betaalt u een jaarlijkse vaste kost. Onze servers staan in Brussel en steeds optimaal ingesteld voor de noden van uw website. De prijs voor de server bedraagt €300 en daar krijgt u het volgende voor:

  • 100GB Server
  • Databases: 100 DB van 2GB 
  • Mailadressen: 500 (grootte max 75GB)

 

PRIJS ONDERHOUD WEBSITE (CMS)

EENMALIGE KOST: €450

Een website met CMS is handig voor het beheren van de inhoud op uw website.
Het systeem draait op onze servers en wordt regelmatig geüpdatet. De updates garanderen dat het systeem goed blijft werken (performantie en snelheid) en dat uw website goed beveiligd blijft tegen hackers. De prijs voor het onderhoudscontract bedraagt €450.

We maken uw website op maat, met een eerlijke prijs die past bij uw budget.

Vraag nu uw gratis offerte aan