Overslaan en naar de inhoud gaan
Menu

SEO

Hoe word ik gevonden in Google?

Onze klanten stellen vaak de vraag wat er nodig is om bovenaan in de resultaten van zoekmachines te verschijnen. Een terechte vraag, want u wil uiteraard graag snel gevonden worden via de Google zoekmachine.

Er is echter geen kort antwoord op die vraag. Daarom geven we u graag meer inzicht in SEO en hoe FirstThings de regels van de kunst goed opvolgt bij webontwikkeling.

Ranking in Google

Bovenaan de zoekresultaten verschijnen.

'SEO' staat voor Search Engine Optimalisatie.

Google seo ranking

SEO is het optimaliseren van uw website voor het verkrijgen van een goede Google ranking of ranglijst.. Websites die de SEO-regels goed opvolgen, worden immers sneller gevonden in de Google zoekmachine. 

Opvolgen van de SEO-voorschriften is een absolute must, maar helaas geen garantie voor het verschijnen op de eerste pagina van Google. Er zijn immers veel websites die concurreren om snel gevonden te worden. Het is vooral de inhoud van de website die uiteindelijk zal bepalen welke google ranking wordt toegewezen.

Daarom moet de content op uw website relevant zijn voor uw bezoekers interesseren. Google probeert steeds zijn gebruikers te helpen in hun zoektocht online. Pas als dit volledig goed zit, kan het zich concentreren op zijn volgende doelstelling, namelijk gericht adverteren. Dus wanneer Google merkt dat doorverwezen bezoekers onmiddellijk de website verlaten, is dit niet gunstig voor uw SEO.

DEZE SEO-REGELS VOLGT 'FIRST THINGS'.

Ons webbureau kiest bewust voor het standaard aanleveren van goede SEO-code, hiervoor vragen we geen meerprijs. Verder geven we onze klanten duidelijke instructies bij het onderhouden van de content op hun website. 

Er zijn veel regels die helpen om gevonden te worden in Google. We sommen hier enkele belangrijke zaken op:

1. Plaats zoekwoorden op cruciale plaatsen.

Stel, u heeft een webshop voor kookboeken. Dan wil u uiteraard gevonden worden in Google door mensen die de zoekterm of keyword 'kookboeken' ingeven. Welnu, zoekmachines scannen voortdurend het internet af en indexeren alle pagina's die ze tegenkomen met dat sleutelwoord. Daarbij probeert Google af te leiden welke het eigenlijke hoofdonderwerp is op de gevonden pagina's.

Een webpagina waarvan de hoofdtitel start met het keyword 'Kookboeken' zullen alvast een streepje voor krijgen. Dit is ook zo wanneer het woord terug te vinden is in de URL van de pagina en wanneer het herhaald wordt op de pagina.

   

2. Websites moeten correcte broncode gebruiken & snel laden.

Voor het schrijven van een webcode zijn er heel wat standaardregels. Een goede webcode maakt het interpreteren van die code gemakkelijk voor zoekmachines en draagt zo bij tot een goede SEO. 

Dit gaat onder andere via meta-tags, stukken code die niet direct zichtbaar zijn voor de bezoeker maar toch relevante informatie bevatten. Zo is er een speciale plaats voorzien voor het meegeven van een omschrijving van de webpagina. 'First Things' zorgt ervoor dat deze code is geoptimaliseerd en standaard correct wordt ingevuld door klanten in hun CMS.

In onderstaande afbeelding ziet u waar de metatag "omschrijving webpagina" kan verschijnen. Let ook op de plaats van het zoekwoord 'kookboeken' in de URL en de titel van de pagina.

Het snel laden van uw website is belangrijk en ook hoe snel de gebruiker op de gewenste pagina belandt, na het klikken op de link in Google.

Het snel laden van je website is eveneens belangrijk.
Het effect dat gebruikers na het klikken op een google-link, snel op de gewenste pagina zijn, draagt bij aan de gebruikerservaring van Google.
Daarom ontwikkelt 'First Things' websites die snel inladen.

4. Toevoegen van een 'sitemap' aan de website.

Een sitemap deelt mee aan zoekmachines hoeveel pagina's er exact zijn en waar deze zijn terug te vinden. Voor iedere website die 'First Things' ontwikkelt, zorgen we voor een correcte sitemap. Wanneer u kiest voor een site met CMS, wordt deze voorzien van een extra module. Deze houdt de sitemap up-to-date en stuurt hem met automatisch door naar Google en Bing.

5. Responsive webdesign: zorg voor een mobiele versie.

Een responsive website zorgt voor een goede weergave op zowel een desktop, als een tablet of een smartphone. First Things bouwt sinds zijn opstart enkel responsive sites. Een mobiele versie hoort vandaag de dag nu eenmaal bij 'First Things First'.

Bij vragen staan we u graag vrijblijvend te woord.

Een responsive website zorgt voor een goede weergave op zowel een desktop, als een tablet of een smartphone.

 

Bij vragen staan we u graag vrijblijvend te woord.

[Ik heb een vraag]